28 februari, 2007

Handpenningsdagen

Undra just om den heter något speciellt :-) I alla fall så får man väl minnas datumet verje år genom att föra över en symbolisk summa till ett konto. Kanske vi kan välja en ny hjälporganisation varje år eller något sådant, det skulle vara ett fint sätt att minnas denna dag.

27 februari, 2007

Pratat med mäklaren

Pratade med mäklaren i morse om vad besiktningen visat. Sedan när jag skulle ringa honom igen så fick jag min skäl inte fatt på honom. Efter kl 20 så gick det *ler* Då hade han redan pratat med 2 av säljarens "ombud" och de hade gått med på att skriva tilläggsavtal (?) om att köpeskillingen kommer att förändras.
Dock kan den ju inte göra det innan vi vet vad det kan gå på ungefär. Så jag ska fortätta ringa betongarbetare.

26 februari, 2007

Jagar priser

På vad det kan kosta att lägga om altanen utvändigt och fixa källartaket under. Lättare sagt än gjort *skrattar* Men skam den som ger sig! Besiktningsmannen kanske kan vara lite mer precis i telefon så att han delar upp det där 6 siffriga beloppet lite. Ska ringa honom med men det får bli efter jobb som allt det andra. Fullt upp här idag. Odj har 2 dagar kvar i Höganäs. Skönt för honom!

24 februari, 2007

Besiktningen

Banken på förmiddagen, snabb lunch på stan och så bussen till aglaiavägen.

När vi kom dit var besiktningsmannen redan där. Vi med fick kaffe och bulle. Genomgång av årtal och papper under fikat. Fick reda på att I ägt huset sedan 1972. 1982 flyttade Vivan in. Innan 1972 hade I hyrt lägenhet i huset som då ägdes av kompanjonen till I. Sedan är det ju så att bara för att man bott någonstans i 25 år så behöver man ju inte ha koll på vilka renoveringar eller annat som är gjort, eller elförbrukning eller kostnad för annan drift *ler*
Ner till källaren först:
Fuktmätare gav utslag ut på väggen mot vägen. Besikningsmannen tyckte vi skulle passa på när de gräver upp för fjärrvärmen. Passa på att be dem lägga något dräneringstjohej utanför.
Panel på källarväggar gillade besiktningsmannen inte. Den kunde skapa fuktskador i onödan. Men om man måste klä in väggar så är det kakel som gäller.
Nästa källarproblem var taket i tvättrummet. Eftersom det är en altan ovanför så är det den som gör att det inte andas.
Sedan övervåningen:
Tittade på kök, badrum, balkong. Inga fel. Mer än att ju badrummet behöver viss renovering. Vivan undrade om jag vill ha de två extrasängarna som står där och det hade ju varit toppen!

Trappan gillade han, balkongen var OK, rummen där uppe med. Men med varning för vad man skulle kolla noga på när det gällde badrummet. Kunde bli fuktskada från golvbrunn osv.

Upp på vinden sedan. Ingen ståvind direkt utan bara isoleringsvind. Det ville säga inte heller en förvaringsvind :-) Den såg bra ut och bra tilläggsisolerad med. Han kunde också visa på hur ventilationsluckor tapetserats över. Troligen på grund av att de bildar kalldrag. Bättre med ventilation vid fönster.
Och så nedervåning:
Nedervåningen är ju densamma som där uppe men med öppen spis och lite mer slitage eftersom det är där de bott. Där finns också extra väggen i vardagsrummet, lite annorlunda badrum samt öppna spisen. Utång till altanen. Den kollade han noga på med tanke på skadorna på taket i källaren. Där ligger vackert Höganäsklinkers men det enda rätta för att rädda skulle vara fuktspärr och sedan trätrall. Inte så fint men ingen fukt i källartaket.


nere är badkar och tvättho vackert mintgröna!
Ute i trädgården kunde han titta på fasaden och fönstren. Han gick med kniv och petade mellan stenarna. det verkade vara en bra fasad och gediget byggt tyckte han. Även om marken var täckt av snö så berättade han om grund och annat. Men taket fick vänta. Det får bli när snön är borta.
******************************
Summa summarum sa mannen att det inte fanns några okalkylerabara risket med att köpa huset. De kalkylerbara innefattade dräneringen, kallvattenrör samt takpapp. Normalt underhåll menade han. Men han hade ju inte kunnat se taket!

21 februari, 2007

Banktid fredag med

Bokat tid hos en bank nu med. I elfte timmen :-)

19 februari, 2007

Besiktning bokad

Nu har jag kontaktat mannen som gjorde underhållsplan för huset vi bor i nu. Bostadsrättshuset alltså. Han gjorde ett så grundligt och bra jobb att jag gärna ville ha honom och kolla nya huset. Plus att han liksom känns ärlig och noggrann. Det finsn säkert jättemånga besiktningsmän som är superbra men detta är den enda jag varit i kontakt med personligen innan *ler*
På fredag blir det, 23 februari.
Han kunde inte sga exakt pris men gissade mellan tummen och pekfingret på 5-6000. Det låter ju helt rimligt tycker jag. Inklusive moms.
Anders Granlund heter han. Länk: http://www.agranlund.nu/

16 februari, 2007

14 februari, 2007

Pärmen är hemma!

Det gick ju smidigt. Fick skjuts av Jeff så att vi kan ta bussen in till stan direkt sedan. Gulligt av honom. Han behöver ju in och ställa den innan han kan ta sig till stan för föröl.
Jättemysigt välkomnande av mor, dotter och mäklare. Fick sitta i finrummet :-) Svårt att fatta allt fikonspråk men jag tror vi fattade det mesta. Fortfarande 2 fullmakter från de 19 intressenterna som ska komma in. Och lite annat. Första hållpunkten är 28 februari. Så nu blir det att plugga på och ringa runt. Lån, handpenning, lagfart, pantbrev.... you name it.

Wihi vad läskigt - de accepterade!

Okej. Nu har jag egendom. Fastighetsägare. Gespennende. Vi ska skriva papper till kvällen redan. Ska ut och äta med massa folk så jag hoppas att det inte tar för lång tid. Mäklaren ska vara ledig 4 dagar sedan så på sätt och vis är det väl lika bra. 4 till har ringt och vill se det men genom pappersskrivning så finns ingen risk för det. Att de visar på nytt menar jag.Det är ju dödsboet som säljer - inte frun i sig. Vilket gör att det är 19 intressenter! Då fattar jag ju att de vill tjafsa om priser och annat. Så spännande det ska bli att träffa frun. Och se stället igen.

bud 3

Yes... Nu kör vi bara. Fick massa bra support igår och imorse så nu rullar vi på. Vi gillar ju huset. Alla verkar känna för det utan att ha sett det. Jag tror det är bra! *ler* Om vi ger det de vill ha men varken ett öre mer eller mindre så får vi det ju. Kanske... i och för sig kan de ju vilja se om de kan få upp det lite till. Hoppas inte det. Ska ringa mäklaren nu.

13 februari, 2007

Tillbaka till miniräknaren

Nu känner jag bara att jag vill ha det överstökat *skrattar* Eller snarare att det liksom bara... Åh, ska vi ha det eller inte?! Vill inte dutta längre. Ringde mor och far för ekonomirådgivning och lite pushning eller vad man ska säga *ler* Det som är bra med dem är att de är chilla när det gäller investeringar. Det handlar om att de liksom ser möjligheter och inte är så rädda av sig. Precis som detta huset. Här kan man ju faktiskt hyra ut 2 lägenheter och bo någon annanstans om allt skulle kännas helt fel. Fast nu känns det bara rätt. Får återkomma till mäklaren imorgon förmiddag... :-)

SMS 2007-02-13 19:11

Hej Nina. Såhär ligger det till. Säljaren önskar komma upp till 2.1. Lägg därför ett nytt bud som ligger nära om ni känner för det så ska jag se vad jag kan göra. /.../ Mvh/Alex

Bud 2 lagt


12 februari, 2007

Andra kollen

Skyndade oss hem båda två för att hinna se en andra gång idag. klockan 18 fick man komma, så det gjorde vi. Gick runt huset först och kollade grannar och ljud från vägen och sådär. Verkar vara ett juste område. Såg att där fanns en gatlykta precis utanför huset.
Gick noggrannt runt från rum till rum. Jag gick i vardagsrummet uppe när Odj lyssnade efter hur mycket det lät på våningen under.
Vi stannade typ en timme. Paret som var "måste visa mannen också" var snabba. Ett annat par var där också. de var också ganska långsamma men inte som oss. Jag gick och kalkylerade på mobilen hela tiden *skrattar*
Vi kommer lägga ett bud till. Mäklaren tyckte vi varit dumma som gått ut så lågt. Han menade att risken fanns att andra skulle börja buda bara för det och helt plötsligt skulle huset bli dyrt... Man lär så länge man lever *ler*
I alla fall så tyckte de ju att vårt bud var för lågt. Så det måste vi shejpa upp. Fram med räknemaskinen och kavla upp ärmarna.

bud 1 lagt :-)

Odj pratade med Alex och la vårt "skambud" *skrattar* Men nu när jag surfade in på sajten så ser jag att det är en visning till inplanerad. Dumt. Vi var 9 igår och ingen annan har lagt bud.
------------
Ah, en som varit igår ville ta med sin man för att titta idag. Då passade mäklaren på att boka in några som velat se på söndagen men som kom försent. han ringde Odj och sa att vi var välkomna igen. Bra där!

papper och penna

räknar och räknar och räknar. Jag tror vi kommer lägga ett bud idag. Lågt men i alla fall ett bud.

11 februari, 2007

Visningen och bilder

Vi kom perfekt lite för tidigt och fick en jättebra rundvisning av mäklaren alldeles för oss själva innan de andra började droppa in. Två lägenheter innehåller huset, och en källare. Nästan precis som huset vi flyttade i när jag bodde i Kalmar.
Publicerar alla bilder vi tog del av inna visningen och efter i det fina kompendiet.














Efter att vi tittat runt som små blå så kände vi båda mums :-) Jättefina golv, jättefint ljus, lagom trädgård, juste möjligheter med de båda lägenheterna, bastu i källaren och inredningsbart rum där direkt (extrarum tänkte vi). Kort sagt så kändes det som om vi verkligen gillade det. I alla fall hade vi en visning klockan 13:00 på Johanneslust. Ingen bra känsla alls. Massa påbörjade renoveringar men inget slutfört. Nej... inte för oss (vi träffade ju förresten Andreas och Tina där - som vi visste att vi skulle *ler* vi hade lite tid att vandra runt tillsammans och skaka på huvudet). Sedan hade vi en visning klockan 15:oo på håkanstorp, tror jag det heter, men det var alldeles för nytt för oss :-)

Hade paus hemma emellan då vi hann käka baguette och göra en kaffe.

Telefonsamtalet

Jag for till Slimminge på lördagen. Odj hade ont i ryggen och kunde inte fara med till ett hus på landet tyvärr. Fick uppdraget att ringa mäklaren och tacka ja till titten. Det gjorde jag på förmiddagen. Då hade han redan hunnit ringa hem och få tiden bekräftad :-)

10 februari, 2007

Mailet

Hej Nina, jag har pratat in ett meddelande på telefonsvararen hemma.
Det gäller visningen på Aglaiavägen 50.
Visningstid på söndag kl 12:30 om ni kan.
Hör gärna av er så ni hamnar med i bokningslistan.
MvhAlex
________________________________

Intresseanmälan från svenskfast.se
Hej,
En användare har gjort en intresseanmälan på ett av dina objekt via hemsidan.
OBJEKT:
Område: Hindby
Bostadstyp: Villa
Adress: Aglaiavägen 50, 213 63, Malmö
Boyta: 144
Antal rum: 4
Pris: 2100000
Avgift: 0Ref.Nr.: 3CB3V2AHDAL2Q9VP
PERSONUPPGIFTER KUND:
Namn: Nina Björkman